Därför slutar jag med Instagram och Facebook

Jag har bestämt mig för att sluta använda såväl Facebook som Instagram. Anledningen är inte de sociala plattformarna i sig, utan de ”vuxna” människor som använder dem.

Jag vill inte ha era fula perfekta kroppar och otroligt tillgjorda leenden och era totalt meningslösa kaffekoppar i min mobil längre. Låt mig ta några exempel:

  1. Bild: en tjej och en kille som ser ut att ha jättekul tillsammans, de nästan dansar fram på en gata. Text: ”Herregud vi vet inte ens varför vi har så här roligt men roligt det har vi nästan alltid!”
  2. Bild: Ett gäng normala vemsomhelst-människor sitter runt ett bord och tittar samtidigt in i kameran och ler. Text: ”Kan inte med ord beskriva vilka fantastiska kollegor jag har, och vilket bra team vi är tillsammans. All cred till mina fantastiska medmänniskor i vardagen, ni gör mig lycklig!”
  3. Bild: en screenshot på en totalt ointressant recension av någons nyutgivna bok, som får fem av fem eller tio av tio. Text: ”Saknar ord för hur det känns att se sitt alldeles eget alster få såhär oförtjänt mycket beröm! Är så lycklig!”

På Instagram kan man visserligen städa bort alla de här idioterna ur sin mobil, men om man följer ett hundratal personer blir det i praktiken ett sisyfosarbete. På Facebook är det dessutom omöjligt, såvida man inte raderar alla från sin vänlista och går ur alla grupper.

För att inte tala om dessa JÄVLA flödesalgoritmer. Tänk hur det var för bara tio år sedan. Det fanns inget jävla flöde någonstans. Det fanns en historik där det som postats först var sist och det som postats sist låg först. Det var enkelt och logiskt. Nu kastas man in, så fort man öppnar någon av de här apparna, i ett outgrundligt kaotiskt flöde av fullkomligt ointressanta och rentav stötande inlägg från IDIOTER som man inte vill ha med att göra.

Tyvärr behöver jag både Facebook och Instagram för mina marknadsföringskampanjer, men så fort jag hittar ett bättre alternativ som faktiskt funkar (bättre) så kommer jag att gå över till det och säga adjö till de här fullkomligt vidriga, äckliga och inte minst fördummande sociala plattformarna.

Det fanns en tid när nätet faktiskt var en plats där man kunde träffa och lära känna människor på riktigt, där man kunde ha vettiga diskussioner med folk och där man inte blev blockerad, där folk inte bara klickade bort sig från ens digitala existens, bara för att man rök ihop med någon eller hade delade åsikter om något.

Jag tycker det här är så äckligt så jag saknar ord för det, vilket förmodligen är lika bra för er som läser detta.

En annan ÄCKLIG sak är tidningarna eller nyhetssajterna. Aftonbladets webbsida är t.ex. en enda stor clickbait-cirkus. Så JÄVLA äckligt att ens besöka deras mobilversion: nästan varenda jävla rubrik är (uppenbart) avsiktligt vilseledande. Det är så JÄVLA FULT OCH LÅGT BETEENDE.

Expressen håller något högre nivå, men det spelar egentligen ingen roll. Oavsett man besöker Aftonbladet, Expressen, DN eller SvD får man upp en ändlös kaskad av ansikten, blickar, gester, jobbiga reklambilder etc som tittar rakt mot en från mobilen som man, om man ligger i sängen t.ex., håller intimt nära ansiktet. Det där skapar obehag hos de flesta.

Nä alltså, vuxna människor som håller på såhär. Det måste vara något allvarligt fel på dem. Att helt oprovocerat slänga upp äckliga krambilder och spy fram hur lycklig man är tillsammans med sin andra hälft, det är inget annat än digitalt revirpinkande. Det är ungefär som när man sitter på bussen bara för att upptäcka att på raden framför sitter ett par bakåtlutat och grovhånglar så att man känner både andedräkt och andetag.

Det är inget annat än ren tortyr.

Det är så jävla äckligt och respektlöst och därför tänker jag upphöra med allt vad sociala plattformar och digitala nyhetssajter heter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s