Till Punkt får ny ansvarig utgivare

Till Punkt möter det nya årtiondet med flera stora förändringar. Förlaget fortsätter sitt fokus på barns och ungas psykiska ohälsa, men breddar fältet från att tidigare nästan uteslutande ha befattat sig med frågor kring sexuella övergrepp, till att ge ut böcker som berör de stora psykiska folkhälsoproblemen ensamhet och mobbning.

Ett flertal titlar som ges ut under 2020 kommer dessutom att fokusera på autism, ur ett lite ovanligare perspektiv. Vi ser alltså fram emot flera nya titlar detta år, vilket innebär en välkommen expansion för förlaget, som startades som ett enpersonsförlag till att nu omfatta flera författare, flera genrer och flera ämnesområden, både fiktion och fakta.

Förlaget har fått en ny ansvarig utgivare, Karl Ljunggren, som är sakkunnig på flera områden – inte bara litteratur, utan också skolans värld och utvecklingspsykologi. Han har dessutom en bakgrund som författare inom film och socialt entreprenörskap i civilsamhällesfrågor. Han efterträder Saba Gordon i denna befattning.

År 2019 publicerades Saba Gordons uppväxtskildring Alla vet att du snackar skit. Under 2020 planeras utgivningen av en fristående uppföljare som kommer att följa den olycksdrabbade huvudpersonens första år som vuxen. Förlaget kan dessutom meddela att en tredje fristående roman är på väg som del av en trilogi i romanform om sexuella övergrepp på barn.

Det har under en längre tid varit ett problem för författaren Saba Gordon att vara Till Punkts ansiktet utåt, inte minst på grund av hens behov av anonymitet, kopplat till skrivandet där inte minst debutromanen är djupt personlig och rentav självbiografisk, och därför berör människor vars identitet inte får röjas offentligt. Då Saba Gordon inte längre är ansvarig utgivare kommer även hens verksamhet som ansvarig för webbsidan att upphöra, och hen kan i fortsättningen ägna sig helt åt skrivandet och samtidigt behålla sitt tagna författarnamn.

Istället tar Karl Ljunggren över nyhetsflödet och de angelägna reflektioner som utgjort stommen i Till Punkts aktivitet på webbsidan, vid sidan av sina åtaganden som förlagets ansvariga utgivare.

Nya spännande boksläpp utlovas SNART!

Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s