Lär känna Uzbekistan!

Uzbekistan - den sista sovjetstaten?

Uzbekistan: den sista sovjetstaten?
av Sebastian Wiberg
Pocket, 112 sidor

Uzbekistan är ett land som många har svårt att få grepp om. I Sverige förknippas landet tyvärr alltför ofta med terroristen Akilov. Men Uzbekistan har också ett imponerande kulturhistoriskt arv sedan tusentals år tillbaka, i en tid då vi i Europa knappt hade lämnat grottorna. Dagens Uzbekistan är naturligtvis även präglat av att under större delen av 1900-talet ha utgjort en betydande del av världshistoriens största imperium någonsin – Sovjetunionen. Uzbekistan anklagas idag av ett flertal människorättsorganisationer för brott mot mänskligheten i form av modernt slaveri och ett allmänt tryck mot journalister och politisk opposition.

Bokens författare dömer inte, utan vill istället få oss att förstå hur allt detta hänger ihop. Vi får en överskådlig och samtidigt faktaspäckad introduktion till ett av världens säkraste länder att turista i. Vi får möta vanliga uzbeker och bekanta oss med forna härskare som Timur Lenk eller den förre presidenten Islam Karimov.

Beställ boken här! (Till Punkts bokhandel)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s