Tjetjenska ledaren: ”Pompeo beställde mordet på George Floyd”

Ramzan_Kadyrov_(2018-06-15)_02
Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov (foto: http://www.kremlin.ru – bilden har beskurits något)

RYSSLAND. Polismordet på George Floyd var en beställning av självaste USA:s utrikesminister Mike Pompeo. Det sade den ryska delrepubliken Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov under en presskonferens i Grozny under torsdagen, enligt den statliga nyhetskanalen ChGTRK Grozny.

– Kamrat herr Pompeo, som jag faktiskt har bjudit hem till mig… Men det vore inte längre anständigt, eftersom jag har tagit del av en rapport från ukrainska säkerhetstjänstens specialstyrkor, som säger att detta mord var en beställning. På hans beställning mördade man herr Floyd, säger Kadyrov.

– Av den här anledningen inför vi sanktioner mot honom, och härmed avbryter jag hans inbjudan hit, tillade han.

Ramzan Kadyrov har sedan lång tid profilerat sig som en färgstark och gästfri ledare, som bland annat tagit emot den världsberömda skådespelaren Gerard Depardieu. Kadyrov framhåller ofta den tjetjenska gästfriheten, vida berömd över hela världen, som en av Tjetjeniens viktigaste tillgångar. Därför bör sistnämnda kommentar betraktas som en mycket allvarlig markering från den tjetjenska ledningens sida.

Sebastian Wiberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s