Lärare misstänks ”stalka” sin klass under sommarlovet

Skola

INRIKES. En lärare i 30-årsåldern uppges ha ”stalkat” flera av sina tidigare elever från avgångsklassen i årskurs 9. Ofredandena ska ha varit återkommande från juli månad och pågående ännu i augusti, och drabbat merparten av klassens tjejer. Samtliga tillfällen ska ha ägt rum i ett utsatt område i Malmöregionen, där merparten av klassens elever bor.

På sociala medieplattformar som Instagram och Snapchat har dessutom ”bildbevis” publicerats på läraren. Då samtliga bilder och videos är tagna på kvällen är dock bildkvaliteten inte den bästa.

En av de utsatta tjejerna, 16-åriga Jasmina, säger i en intervju via Instagram att läraren ska ha dykt upp sent på kvällen utanför hennes hem, men också dykt upp när kompisgänget samlats inne på gårdarna eller i parkerna, samt vid ett tillfälle nere vid stranden när de dessutom var lättklädda, då de ännu inte hunnit byta om efter ett kvällsdopp.

– Det är ju så jävla creepy, han har börjat dyka upp som gubben i lådan och jag är inte den enda. Nästan alla mina vänner har sett han nära hemma hos sig nu i sommar, säger 16-åriga Jasmina (som heter något annat i verkligheten).

Vi har även fått kontakt med 15-åriga Tamara, som egentligen heter något annat.

– Det är ju sjukt att ens gamla lärare bara kommer förbi sådär nära ens hem och dessutom så är vi ju många som råkat ut för det på så kort tid, vi har pratat om att anmäla han och de säger att vi kan göra det men att de inte vet om det är brottsligt, det kan de inte svara på nu säger de.

Avgångsklassens tjejer har dock fått beskedet att det borde undersökas noggrannare.

– När alla tjejerna i vår gamla klass blir stalkade såhär så börjar man ju undra. Till och med när vi var på stranden för några dagar sen så var han där märkte vi.

Har han närmat sig er på nåt annat sätt?

– Inte direkt, han säger hej och vinkar och sen försvinner han men liksom, sen dyker han ju upp igen.

På sociala medier florerar nu illavarslande rykten om läraren, som har blivit uthängd med namn, bild och ålder. Det är dock ingen av tjejerna eller killarna i avgångsklassen som hängt ut honom, uppger de vi talat med.

– Jag tror inte på alla rykten, men det är läskigt för man vet ju inte vad han vill, men nu när höstterminen börjar så ska vi ringa till vår gamla skola och berätta om det, säger Tamara.

Läs vidare: Läraren erkänner: ”Det är jag”

Lavinia Revals

Avslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s