SD-ledarens förslag: ”Inför sharia i Sverige”

MÖLNBRO. Den senaste tiden har debatten kring gängbråk, rasism och islamofobi tagit en helt ny vändning i västsvenska Mölnbro – och från mycket oväntat håll. Det nystartade SD-partiet (Sluta Dalta-partiet, ej att förväxla med Sverigedemokraterna) har rönt stor uppmärksamhet genom ett oväntat förslag om införande av sharialagar. Partiets talesperson Erik Satie motiverar förslaget såhär:

– Vi är stolta svenskar, och vi vill bevara den nedärvda svenska essens som vi nu ser hotas från alla håll och kanter. Men det är inte islamiseringen, eller ens det stora antalet invandrare, som är det största problemet. Det är integrationen.

Menar du att nysvenskars integration i det svenska samhället är ett problem?

– Exakt. Det här är människor som lever i yttersta rotlöshet. Tänk dig själv att som svensk först fly till Saudiarabien, och sedan behöva integreras i den saudiska kulturen. Du blir kallad nysaudier men ingen av landets politiker har några konkreta förslag på hur du ska passa in. Då skulle nog dina barn också börja få för sig tokigheter. Det är det som pågår i Sverige nu. De här unga killarna som springer runt och skjuter varandra och rånar etniskt svenska barn, de har vuxit upp i en kulturell rotlöshet som knappt går att föreställa sig. Det är segregation genom sharia, inte integration och rotlöshet, som är det bästa alternativet just nu.

På vilket sätt skulle det bli bättre om man införde sharialagar i Sverige?

– Det är faktiskt den enda lösningen. Jag har själv som turist varit på plats i muslimska områden i Thailand, och sett att sharia fungerar. Människor är vänliga och respektfulla. Men de här unga, stökiga gängen i Sverige kanske snart inte ens respekterar sina egna, och de kommer definitivt aldrig att respektera oss etniska svenskar. Våra kulturer är för olika och vi har inte tid att dalta längre. Tiden rinner iväg. Vi måste agera nu, innan det är försent. Sluta dalta och gör det enda rätta, det är vad vi föreslår.

Hur menar ni att införandet av sharia i Sverige ska gå till?

– Vi tänker oss kommunala folkomröstningar över hela landet, och vi har föreslagit att vi i Mölnbro kommun går i täten under en testperiod. Rösträkningen sker utefter stadens olika stadsdelar och bostadsområden. I de delar där minst hälften röstar för sharia, ska kommunen bistå med materiel och polisiära rådgivare för att upprätta en egen vaktstyrka, med samma befogenheter som den vanliga polisen.

Men om det i ett bostadsområde bor 60% muslimer och 40% övriga, hur tänker ni er att områdets ickemuslimska befolkning kommer att reagera?

– Sharialagarna ska naturligtvis endast gälla för områdets muslimska befolkning. Vi tror att många svenska muslimer skulle välkomna detta. I andra mångkulturella länder är detta helt normalt. I Indien lever hinduer, sikher, parser och muslimer sida vid sida, och det har inte varit några pogromer på snart 20 år. Muslimerna har sina egna lagar, hinduerna och sikherna har sina. Det är vad den indiska lagen säger, och hittills har ingen startat krig över det.

Men hur ska shariapolisen veta vem som är muslim och inte?

– Vi har funderat på någon form av certifikat, ID-bricka eller synlig detalj. Dagens beväpnade gängmedlemmar ska erbjudas värvning i vaktstyrkan, i utbyte mot inlämning av vapen samt åtalsimmunitet för alla tidigare brott med undantag för mord och våldtäkt.

Enligt Erik Satie skulle en svensk shariapolis på kvartersnivå lösa många kortsiktiga problem som nu debatteras hett på den politiska scenen utan framgång:

– Drogmissbruk, förnedringsrån, överfallsvåldtäkter och politikerförakt kan inom några månader vara ett minne blott, säger Erik Satie.

Genom det här förslaget har ni skaffat er fiender på både höger- och vänsterkanten. Vänstern menar att ni pekar ut muslimer som huvudorsaken till gängvåldet och kriminaliteten, medan högern anklagar er för att påskynda den påstådda islamiseringen av Sverige. Vad är din kommentar till det?

– Det är djupt beklagligt att det uppfattas så. Det här skulle ge en välkommen respit för alla etniska svenskar som oroar sig för laglösheten, och det gynnar oss patrioter på lång sikt. Vi hämtade faktiskt inspiration från apartheidregimen i Sydafrika, där liknande modeller tillämpades.

Är det verkligen etiskt försvarbart att ta inspiration från en rasistisk förtryckarstat?

– Vi hade ju helst sett att Sverige varit en etniskt homogen stat. Men hur etiskt försvarbart är det med integration och laglöshet? Integrationen har inte misslyckats i Sverige, den har tillämpats exemplariskt. Det är dags att börja förespråka segregation istället, säger Erik Satie och tillägger:

– Och då kanske vi äntligen får ett slut inte bara på laglösheten, utan också det eviga gnället om islamofobi och rasism. Vi har redan lagt fram en petition i kommunfullmäktige där Mölnbropartiet lovat oss sitt helhjärtade stöd.

SD-partiet har, sedan det grundades, blivit vida omtalat för sina högljudda möten och manifestationer mot det ökade gängvåldet som drabbat främst östra Mölnbro, men som också i allt högre grad börjat påverka stadens mer centrala gallerior och parker. Partiet ser bevarandet av svensk kultur, svenska traditioner och kristen etik som sina kärnfrågor.

Föga förvånande har dock förslaget om sharialagar bemötts med chock och bestörtning även från många av partiets egna sympatisörer. En störtflod av hatkommentarer, och även direkta hot, har riktats mot partiets ledning i sociala medier och på andra digitala forum. Men Erik Satie oroar sig inte:

– Folk beter sig som idioter på nätet därför att de har all anledning att göra det. Anledningen är integration och mångfaldsiver. Med det här förslaget skulle den anledningen försvinna.

I den här artikeln förekommer uttalanden som bryter mot principen om allas lika värde. Redaktionen tar bestämt avstånd från dessa uttalanden.

Lavinia Revals

[Denna artikel ingår i Till Punkts artikelserie om det fiktiva Mölnbro, där flera av författaren Saba Gordons böcker utspelar sig. Mer information finns på Om-sidan och i Böcker.]

Relaterad läsning:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s