Redaktionen: ”Skicka inga fler pandemi-manus till oss!”

ANSLAG. Ända sedan Covid-19-pandemins början har Till Punkts redaktion fått in hyllmeter med bokmanus om pandemier, undergångar och virus. Dessa berättelser har funnits inom alla genrer och konstformer i alla tider. Deras läsvärde och kvalitet ökar INTE bara för att vi just nu råkar befinna oss i en pandemi. Vi har visserligen detta år publicerat en roman och en novellsamling som berör teman som undergång och pandemier – men först och främst är förlagets fokus på skönlitterära berättelser om sexuella övergrepp, i synnerhet ur ett barnrättsperspektiv.

Du som sänder bokmanus eller förslag och idéer om utgivning till förlaget Till Punkt bör ha detta i åtanke. Med andra ord – SKICKA INGA FLER MANUS OM PANDEMIER TILL OSS!

Vänligen
Karl Ljunggren
Chefredaktör och ansvarig utgivare för Till Punkt

[Uppdatering 2021-03-24. Karl Ljunggren är inte längre chefredaktör och ansvarig utgivare för Till Punkt. Läs mer här.]


Relaterad läsningFler artiklar i nyhetsflödet:

Frihetsnytt 2021-05-07

FRIHETSNYTT. Allt fler svenskar väljer Frihetsnytt. WHO nödgodkänner kinesiska räkchips. Fler regioner vill förbjuda Harry Potter. Oppositionen önskar avveckla äldreomsorgen?

Läs hela artikeln

Svenska kyrkan: Symbolen för medelklassens död

DEBATT. Sinnebilden för Svenska kyrkan är numera multireligiösa jippon och kortklippta, kvinnliga präster i trendiga glasögon. Det stinker med andra ord av medelklass, men mer än så: det stinker av en dekadent medelklass på utdöende. Jag har alltid fått myrkrypningar av Svenska kyrkan, men inte riktigt förstått varför. Den…

Läs hela artikeln

Armenisk påsk: en resumé

ARMENIEN. Påsken kan vara den viktigaste högtiden i det kristna landet Armenien. Även i Jerevan – denna kosmopolitiska huvudstad där sekulärt och religiöst samexisterar – märks påskfirandet i varje gathörn. Staden smyckas ut i kristna kors och påskhälsningar, men framförallt är det hoppet och glädjen hos människorna som låter…

Läs hela artikeln

Att vara kvinna – en utmaning i vår tid

DEBATT. Det sägs ju att man inte är kvinna, man blir det. Men hur kan man bli det utan att vara något som, åtminstone kan kallas en förlaga till någon form av kvinnlighet? Men är kvinnlighet och kvinnoskap verkligen samma sak? Vi har länge debatterat skillnaden mellan att vara…

Läs hela artikeln

Vitrysk smugglare togs på bar gärning

POLEN. Funktionärer av den podlasiska avdelningen av gränsvakten upptäckte smuggling av de illegala tobaksprodukterna kastade över gränsen med en drönare. Till fallet anhölls en fyrtioårig medborgare Vitrysslands. Patrullen från gränsvaktens enhet i Kuznica som fullförde sin plikt i bevakandet av Panstwas gräns fick syn på ett liggande föremål från…

Läs hela artikeln

Frihetsnytt 2020-04-30

FRIHETSNYTT. Kungen fyller 75. SD-ledare vill byta namn på Sölvesborg. Digitala coronaregler: självdistans och smartphonekarantän ska stoppa näthatet. Den ortodoxa påsken är här.

Läs hela artikeln

HBTQ-rörelsen i forna Sovjet: ”Sprider civilisationens ljus”

DEBATT. Som gammal ryskspråkig hbtq-aktivist har jag genom åren förvärvat dyrköpta insikter i de utmaningar som hbtq-rörelsen står inför i forna Sovjet – Ryssland, Ukraina, Vitryssland, Centralasien och länderna i Kaukasus. Utmaningar som många i väst – de som kritiserar exempelvis Ryssland för bristande tolerans och inkludering – knappast…

Läs hela artikeln

Förra chefredaktören: ”Jag ber om ursäkt!”

ANSLAG. Det är jag, Karl Ljunggren, som är grundaren till förlaget Till Punkt, vars sida du nu besöker. Det var jag som bar på drömmen, förhoppningen, förvissningen om att det skulle finnas en röst i litteraturvärlden, i förlagsbranschen som tog den lilla människan på allvar. Detta var hela tiden…

Läs hela artikeln

Nikol Pasjinian avgår: ”Landsförrädaren” lyssnar till folket?

ARMENIEN. Efter drygt ett år av protester väljer nu Armeniens premiärminister Nikol Pasjinian att avgå, uppger nyhetskanalen Telesur English. I ett TV-sänt uttalande meddelar han att det är folkets vilja som avgör detta. Dessvärre kommer denna landsförrädare att sitta kvar i ett slags interimsställning inför sommarens nyval. Nikol Pasjinian,…

Läs hela artikeln

Frihetsnytt 2021-04-23

FRIHETSNYTT. Här kommer de senaste rubrikerna från Frihetsnytts text-tv med Johannes Mandelbrot: Fortsatt stopp för Janssons frestelse. Karolinerna var modigare än man tidigare trott. Navalnyj bryter hungerstrejken. Sverige är ett skitland, enligt Luleåbloggare. Rikstävlingen för katter har dragit igång.

Läs hela artikeln

Lugansk har fått ny nationalsång

UTRIKES. I utbrytarrepubliken LNR (Folkrepubliken Lugansk i f.d. östra Ukraina) pågår ett intensivt arbete med att konsolidera den unga statsbildningens nationalsymboler. Man har sedan 2016 fattat beslutet att ersätta den preliminära hymnen ”Hjärtat av Donbass” med den mer lättsjungna och statsmannamässiga ”Segerns tecken över dig”, som nu efter en…

Läs hela artikeln

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.