Efter oväntade massutskicket – redaktionen beklagar

ANSLAG. För en dryg vecka sedan utfördes en oavsiktlig återpublicering av tiotals arkiverade nyhetsartiklar på sajten Till Punkt. Dessutom skickades potentiellt känsliga kontaktuppgifter ut till ett flertal mejladresser. Enligt sajtens grundare Karl Ljunggren rör det sig om ett misstag:

– Det var så att vi höll på att uppdatera arkiveringssystemet och då råkade vissa av artiklarna bli återpublicerade. Det skedde mitt i natten, säger Karl Ljunggren.

Flera följare hörde av sig och frågade varför publiceringarna skedde. En av synpunkterna var att det sänkte förtroendet för sajten och i förlängningen för förlaget med samma namn. Hur besvarar du den kritiken?

– Jag skulle själv inte vilja bli väckt av tiotals pushnotiser av det slaget, och jag kan bara beklaga det inträffade. Det har att göra med vårt nya arkiveringssystem som kommer att ta ett tag att lära sig.

Om vi utgår från att Till Punkt har blivit en ”spöksida”, som vissa följare uttryckt det, och att ni i övrigt inte publicerat något på flera månader och finner att detta är belägg för att sajten de facto inte längre är aktiv – skulle du säga emot det?

– Det håller jag inte alls med om, så tycker jag inte alls du ska tolka eller skriva det. Vi jobbar på högvarv och vi går på knäna under pågående pandemi. Men snart kommer en ny, förbättrad nyhetsbevakning och flödesuppdatering börja gälla på vår sajt, och vi lovar att ingen följare kommer att lämnas oberörd. Vi räknar med att nå helt nya målgrupper.

Lavinia Revals

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s