Efter oväntade massutskicket – redaktionen beklagar

ANSLAG. För en dryg vecka sedan utfördes en oavsiktlig återpublicering av tiotals arkiverade nyhetsartiklar på sajten Till Punkt. Dessutom skickades potentiellt känsliga kontaktuppgifter ut till ett flertal mejladresser. Enligt sajtens grundare Karl Ljunggren rör det sig om ett misstag:

– Det var så att vi höll på att uppdatera arkiveringssystemet och då råkade vissa av artiklarna bli återpublicerade. Det skedde mitt i natten, säger Karl Ljunggren.

Flera följare hörde av sig och frågade varför publiceringarna skedde. En av synpunkterna var att det sänkte förtroendet för sajten och i förlängningen för förlaget med samma namn. Hur besvarar du den kritiken?

– Jag skulle själv inte vilja bli väckt av tiotals pushnotiser av det slaget, och jag kan bara beklaga det inträffade. Det har att göra med vårt nya arkiveringssystem som kommer att ta ett tag att lära sig.

Om vi utgår från att Till Punkt har blivit en ”spöksida”, som vissa följare uttryckt det, och att ni i övrigt inte publicerat något på flera månader och finner att detta är belägg för att sajten de facto inte längre är aktiv – skulle du säga emot det?

– Det håller jag inte alls med om, så tycker jag inte alls du ska tolka eller skriva det. Vi jobbar på högvarv och vi går på knäna under pågående pandemi. Men snart kommer en ny, förbättrad nyhetsbevakning och flödesuppdatering börja gälla på vår sajt, och vi lovar att ingen följare kommer att lämnas oberörd. Vi räknar med att nå helt nya målgrupper.

[Uppdatering 2021-03-24: Sedan mars månad 2021 har Karl Ljunggren avsagt sig uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare. T.f. chefredaktör t.o.m. VT 2021 är Melissa Wolde-Benocha, varefter Saba Gordon tar över huvudansvaret för förlaget och nyhetssajten.]

Lavinia Revals


Relaterad läsning


Fler artiklar i Till Punkts nyhetsflöde

Frihetsnytt 2021-05-07

FRIHETSNYTT. Allt fler svenskar väljer Frihetsnytt. WHO nödgodkänner kinesiska räkchips. Fler regioner vill förbjuda Harry Potter. Oppositionen önskar avveckla äldreomsorgen?

Läs hela artikeln

Svenska kyrkan: Symbolen för medelklassens död

DEBATT. Sinnebilden för Svenska kyrkan är numera multireligiösa jippon och kortklippta, kvinnliga präster i trendiga glasögon. Det stinker med andra ord av medelklass, men mer än så: det stinker av en dekadent medelklass på utdöende. Jag har alltid fått myrkrypningar av Svenska kyrkan, men inte riktigt förstått varför.…

Läs hela artikeln

Armenisk påsk: en resumé

ARMENIEN. Påsken kan vara den viktigaste högtiden i det kristna landet Armenien. Även i Jerevan – denna kosmopolitiska huvudstad där sekulärt och religiöst samexisterar – märks påskfirandet i varje gathörn. Staden smyckas ut i kristna kors och påskhälsningar, men framförallt är det hoppet och glädjen hos människorna som…

Läs hela artikeln

Att vara kvinna – en utmaning i vår tid

DEBATT. Det sägs ju att man inte är kvinna, man blir det. Men hur kan man bli det utan att vara något som, åtminstone kan kallas en förlaga till någon form av kvinnlighet? Men är kvinnlighet och kvinnoskap verkligen samma sak? Vi har länge debatterat skillnaden mellan att…

Läs hela artikeln

Vitrysk smugglare togs på bar gärning

POLEN. Funktionärer av den podlasiska avdelningen av gränsvakten upptäckte smuggling av de illegala tobaksprodukterna kastade över gränsen med en drönare. Till fallet anhölls en fyrtioårig medborgare Vitrysslands. Patrullen från gränsvaktens enhet i Kuznica som fullförde sin plikt i bevakandet av Panstwas gräns fick syn på ett liggande föremål…

Läs hela artikeln

Frihetsnytt 2020-04-30

FRIHETSNYTT. Kungen fyller 75. SD-ledare vill byta namn på Sölvesborg. Digitala coronaregler: självdistans och smartphonekarantän ska stoppa näthatet. Den ortodoxa påsken är här.

Läs hela artikeln

HBTQ-rörelsen i forna Sovjet: ”Sprider civilisationens ljus”

DEBATT. Som gammal ryskspråkig hbtq-aktivist har jag genom åren förvärvat dyrköpta insikter i de utmaningar som hbtq-rörelsen står inför i forna Sovjet – Ryssland, Ukraina, Vitryssland, Centralasien och länderna i Kaukasus. Utmaningar som många i väst – de som kritiserar exempelvis Ryssland för bristande tolerans och inkludering –…

Läs hela artikeln

Förra chefredaktören: ”Jag ber om ursäkt!”

ANSLAG. Det är jag, Karl Ljunggren, som är grundaren till förlaget Till Punkt, vars sida du nu besöker. Det var jag som bar på drömmen, förhoppningen, förvissningen om att det skulle finnas en röst i litteraturvärlden, i förlagsbranschen som tog den lilla människan på allvar. Detta var hela…

Läs hela artikeln

Frihetsnytt 2021-04-23

FRIHETSNYTT. Här kommer de senaste rubrikerna från Frihetsnytts text-tv med Johannes Mandelbrot: Fortsatt stopp för Janssons frestelse. Karolinerna var modigare än man tidigare trott. Navalnyj bryter hungerstrejken. Sverige är ett skitland, enligt Luleåbloggare. Rikstävlingen för katter har dragit igång.

Läs hela artikeln

Lugansk har fått ny nationalsång

UTRIKES. I utbrytarrepubliken LNR (Folkrepubliken Lugansk i f.d. östra Ukraina) pågår ett intensivt arbete med att konsolidera den unga statsbildningens nationalsymboler. Man har sedan 2016 fattat beslutet att ersätta den preliminära hymnen ”Hjärtat av Donbass” med den mer lättsjungna och statsmannamässiga ”Segerns tecken över dig”, som nu efter…

Läs hela artikeln

Saba Gordon: ”Är Joakim Lamotte en nolla?”

DEBATT. Joakim Lamotte saluför sig som oberoende journalist som livesänder på nätet och engagerar vanligt folk på ett sätt som etablerade medier inte gör. Konceptet är ganska enkelt: han tar sig till utsatta eller särskilt utsatta områden runtom i Sverige och frågar runt om vad folk tycker om…

Läs hela artikeln

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.