Svenska kvinnor fortfarande förtryckta

INRIKES. Svenska kvinnor lever fortfarande i påfallande förtryck bara pga deras kön. Detta framgår i en nyligen genomförd studie som flera internationellt erkända institut ligger bakom. Enligt studien så har kvinnor t.ex. fortfarande mycket lägre löner än män och det kan man inte förklara på något annat sätt än att det är kvinnoförtryck. Och det t.ex. att kvinnor numera har vissa lagliga skydd gällande våldtäkt är inte tillräckligt, enligt studien. Det har också visat sig att kvinnor som gör lumpen är ett fiasko, då tillräckligt många inte visar intresse.

Mattias Svensson är en av alla aktivister som har läst studien och han är inte förvånad, utan menar att svenskar lurar sig själva att de är mer jämnställda än de verkligen är, och att mycket inte skiljer Sverige från andra jämförbara länder:

– Jag är inte ett dugg förvånad, vi svenskar tro att vi är så jämnställda men i själva verket så skiljer vi oss inte så mycket från andra länder som till ex. England, Holand eller Tyskland,

säger Mattias

Studien tar också upp att kvinnor upprepade gånger i sin vardag blir utsatta för ”oönskad uppmärksamhet” i form av komplimanger men också glåpord.

Detta kan 17-åriga Fatmeh, som egentligen något annat, hålla med:

– Personligen så har jag ju slöja och då är det faktiskt många män som inte vågar gå på mig men jag ser ju hur dem behandlar andra tjejer, säger hon.

Enligt studien krävs det drastiska och omfattande åtgärder för att uppnå markant ökad jämnställdhet men den ifrågasätter också om det är möjligt utan internationellt samarbete på global nivå med aktörer Som t.ex. UN och/eller internationella kvinnorörelsen.

Melissa Wolde-Benocha


Relaterad läsning


Fler artiklar i Till Punkts nyhetsflöde

Frihetsnytt 2022-06-24

FRIHETSNYTT. Kraftig ökning av antalet kraftiga ökningar: så ska svensken drivas till nervsammanbrott. Förbud mot oetiska tonartshöjningar väntas. Strålade midsommarväder i prognoserna: men klimatalarmister vill tona ner feststämningen. Frihetsnytt tar sommarledigt!

Läs hela artikeln

Frihetsnytt 2022-06-10

FRIHETSNYTT. Här kommer den gångna veckans viktigaste nyheter från Johannes Mandelbrot, inrikes såväl som utrikes. Basse Bräxjö om Spotifysuccén: ”Jag breddar åsiktskorridoren”. Mirakel i uppländsk föreningslokal – rullstolsburen kvinna stod upp för Jimmie Åkesson. 100 år av åländsk mallighet. Frihetsnytt i förtalsmål – redaktören: ”Beklagliga misstag har begåtts”.

Läs hela artikeln

Bräxjös nya Sverigealbum – äntligen på Spotify!

RECENSION. Basse Bräxjös musikaliska hyllning till fosterlandet Sverige liknar inget annat i genren. Nu har EP:n ”Sverige, mitt land” äntligen släppts på Spotify, och redan efter några dagar har skivans längsta låt, Jag kan dö för Sverige, klättrat sig upp till den nu mest lyssnade av alla Bräxjös…

Läs hela artikeln

Frihetsnytt 2022-05-27

FRIHETSNYTT. Johannes Mandelbrot ger oss det senaste nyhetssvepet, där vi får lära oss om den svenska delegationens resa till Ankara liksom den hyllade femte coviddosen.

Läs hela artikeln

Frihetsnytt SPECIAL

FRIHETSNYTT. Bland rubrikerna: Värnpliktiga i känslosam hyllning till Sverige. Nya rön: Sveriges plats i världen är given. Fyrabarnsmamma ställer sig positiv till NATO: ”Jag kan dö för Sverige och NATO-koalitionen”. Bräxjö släpper patriotisk EP på Spotify.

Läs hela artikeln

Frihetsnytt 2022-05-20

FRIHETSNYTT. Fredagens rubriker är bland annat: Solsken vid NATO-högkvarteret. Lättade sanktioner mot omvärlden. Besvikelse över uteblivet WHO-jobb för Tegnell. Bräxjös Sverigehyllning går hem på Spotify.

Läs hela artikeln

Vackert och melankoliskt i Bräxjös nya EP

RECENSION. På EP:n ”Vid källan som aldrig tar slut” tar Basse Bräxjö med lyssnaren på en unik resa genom det tidiga 2020-talets Sverige. Trots att hans EP endast innehåller fyra spår, och är drygt 12 minuter lång, lyckas han skapa en musikalisk och poetisk helhet som både känns…

Läs hela artikeln

Laddar in …

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.