Sex och utseende är en klassfråga!

DEBATT. Sex och mode är något vi måste förhålla oss till varje dag, i princip varje vaken minut av våra liv. Även avsaknaden av ett sexliv är något jag räknar in i ”sex”. I den här texten så kommer jag ställa några öppna frågor som du som läsare kan försöka svara på själv. Jag kommer även ge några fingervisningar i en riktning som ur en klassanalys av samhället (marxistisk eller inte spelar ingen roll) är relevant för de ställda frågorna. Jag tänker inte ha överdrivet många källor för mina argument, men ni är såklart fria att kolla upp statestik och siffror på egen hand, och ni kommer nog märka att jag har rätt på de stora hela. Min utgångspunkt är att vi är sociala varelser (det står ”skrivet” i våra gener så sorry inget att göra åt) där både sex och utseende har stor betydelse för vår framgång och hälsa (både psykisk o fysisk) på individnivå och så är det ju även för katter och hundar och t.o.m. för en del insekter.

1. Vilka har svårt att hitta en partner och ha ett aktivt sexliv och därmed ha barn?

De flesta ofrivilligt ensamma och barnlösa är män. Men inte bara det, för det är inte vilka men som helst. Det är män i samhällets lägre samhällsklasser t.ex. arbetarklassen. Men idag finns de också nya klasser som inte går att kalla traditionell arbetarklass som bara är 15% av befolkningen idag, utan också en massa låg avlönade människor som jobbar inom service, food trucks pizzabud och sånt. Idag finns det elaka rika människor som kallar sig feminister. De kallar sig detta för att de kan ge sig på de lägre klassernas män utan problem. De klagar på deras utseende och deras sätt att hantera kvinnor, men även om dessa problem finns så är det just deras klass som de ger sig på. Många av dagens feminister ser ner på män därför att männen enligt dem är ”lägre stående” i klassamhället, inget annat. Det är lite trist att det är så.

2. Hur hanterar ensamma män sin avsaknad av sex och en bra partner?

Sexlivet är en väldigt stark drivkraft hos människor och alla andra levande varelser på jorden, inte bara djur utan också växter och svampar. Vi människor är inget undantag och väldigt få ensamma människor accepterar att dem är ensamma och inte får ha sex. När stora samhälls förändringar inträffar så blir det t.ex. som i Norrland att kvinnor har lättare att skaffa utbildning och jobb eftersom t.ex. dagens samhälle har större behov av traditionella kvinnliga jobb som vården, kontorsjobb och när en hel landsbygd håller på o försvinna så är det klart att man inte vill bo kvar där om man absolut inte är tvungen. Därför så blir endast de mest ”misslyckade” kvar. De är egentligen inte misslyckade som människor utan de saknar verktygen för att klara sig i klassamhället och då har vi hela samhället med väldigt många ensamma män utan jobb eller utbildning. Tja vilken kvinna vill ha dem egentligen? Det är idiotiskt att skaffa barn med en sån snubbe. I Norrland har det blivit så att många av dessa män löser problemet genom att hitta en kvinna som är ännu lägre ner än dem själva och det finns inte alltid i Sverige, så de åker t.ex. till Thailand och hämtar hem en partner därifrån.

Det här är nått som kvinnor och män i de övre klasserna ogillar och ofta får man höra ”ja, bara för de är så fula och misslyckade så de inte kan hitta en svensk kvinna så åker dem till Thailand där det finns gott om desperata prostituerade som ställer upp på vad som helst” och sen knyter dem ihop detta till att dessa ensamma män är kvinnoförtryckare och sexuella sadister.

I verkligheten är det dock så att de flesta svenska män som har thailändska fruar varken förtrycker dem eller är några sadister. Men överklassen i alla tider har alltid försökt att demonisera de lägre klassens sexliv och att framställa det som djuriskt och omoraliskt. Detta gjorde svenska kyrkan på 1700-talet Man klagade på att bönderna knullade runt för mycket och att fattiga kvinnor prostituerade sig för att de var natural born slampor. I Sverige år 2021 gör överklassen likadant men det är inte kyrkan utan politikerna och kulturvärlden som målar denna bild av de lägre klassernas sexliv. Det finns tacksamma möjligheter att göra detta nuförtiden med t.ex. att säga att syriska män alltid slår sina kvinnor, vilket inte alltid är fallet. Men det bryr inte sig överklassen om för den som den brukar, framställer de lägre klasserna som omoraliska för att bevisa för alla att man absolut inte får ge dem mer makt politiskt och ekonomiskt, för då går det åt helvete med jämställdheten och det goda samhället. Just nu råkar det vara ”feminister” som målar ut denna bild av fattiga män i Sverige, men detta är inte feminismens fel utan överklassen utnyttjar bara feminismen för sitt eget syfte, och det syftet är att behålla makten i samhället.

Nej! I själva verket finns det många bra exempel på svenska-thailändska relationer och idag finns det många blandbarn i samhället som mår bra och som visar att detta är fallet. Att ensamma män på samhällets botten i Sverige söker sig till Thailand är inte ett dugg konstigt och att thailändska kvinnor väljer dessa män och följer med till Sverige är inte ett dugg konstigt heller. Båda vinner på det, eftersom de svenska män har möjlighet att äntligen få barn, och de thailändska kvinnorna vet att i Sverige kommer de inte bara ha en partner utan de får också mycket mer socialt skydd av staten än de får i Thailand. Jag ser inte problemet här. Dessutom är dessa thailändska kvinnor MYCKET sällan några prostituerade på gatorna i Bangkok, för dessa stakars kvinnor är redan fast i sexuell slavhandel och kontrolleras strängt av sina hallickar. Det är helt vanliga thailändska kvinnor som väljer att flytta till Sverige. Jag ser inte problemet här, båda tjänar på det och de svenska männen kanske inte alltid är jättesnygga och smala, och de thailändska kvinnorna kanske inte hade valt dem som partner om de själva inte varit så fattiga, men därmed kommer vi över till nästa fråga och den handlar om mode och utseende hets.

3. Varför har vi mode och varför har vi sån utseendehets?

Många i Sverige idag mår väldigt dåligt av allt utseendehets som särskilt vi unga tjejer blir exponerade för varenda vaken minut genom reklam och sociala medier. På dessa bilder och filmer så ser man nästan bara snygga tjejer med perfekta rumpor och så får vi lära oss att man är snyggare ju dyrare kläder man har på sig. Reklam har alltid ett budskap, och modereklamen är ingen undantag. Förutom att budskapet är att vi ska köpa deras dyra produkter så är budskapet att vi är fula om vi inte har råd med det Budskapet är dessutom att lära oss hur man ska se ut, och hur man inte ska se ut.

Så vilka människor är det som lyckas se ut som i modereklamen? Ja inte är det fattiga människor från de lägre klasserna iallafall. De är sällan så smala att de ens passar i såna kläder plus att de helt enkelt inte har pengarna, och även om de lägger pengarna på dyra kläder brukar det bli så att de inte har råd med annat, de tvingas ta sms-lån och blir skuldsatta kanske för livet. För så är det att vara fattig.

Nej mina systrar och bröder! De som ser ut som i reklamen, det är såna som bor i innerstan där fler människor är smala och har råd med kläderna. Säg mig ärligt talat, hur lätt är det att hålla koll på sin vikt när ALL mat i affärerna innehåller mer kalorier än de borde, och är onyttigare än vad de behöver vara?

4. Så vilka är det som säljer denna mat som gör oss tjocka? Vilka äger företagen som producerar dessa dyra, snygga kläder som vi känner oss fula utan?

Det gör bara rika människor. Säg mig ett företag som har en VD som lever som alla vi andra. Säg mig en enda fattig människa som sitter och jobbar på en reklambyrå eller är designer. Så varför säljer rika människor dessa prylar alls? För att tjäna på det såklart. Modebranschen VET MYCKET VÄL att de flesta av oss ALDRIG kan uppnå såna perfekta kroppar som behövs för deras kläder. Så syftet med mode är helt enkelt inte något annat än att visa för oss vad som är rätt och fel. Om man har rätt kropp, vilket man oftast har om man kommer från rikare klasser, så har man dessutom råd med kläderna, men om man är från de lägre klasserna så har man andra matvanor eftersom de billigaste varorna i affärerna är de onyttigaste och mest kaloririka. Ja inte är det lägre klassernas fel att de inte har råd med dyrare mat.

Om alla plötsligt gick runt och var jätte smala och hade jättesnygga kläder på sig skulle modebranschen få panik. För då skulle de inte kunna sälja sina trendiga kläder längre. Ni vet det här med utbud och efterfrågan hur det funkar.

Modebranschens ENDA syfte är att visa bilder på snygga, smala människor i dyra kläder, så att vi andra som inte ha råd eller är för tjocka ska känna oss underlägsna och fattiga och därmed aldrig få självförtroendet att våga ställa krav och själva ta makten i samhället.

Det här fattar ju alla människor innerst inne och fattiga människor är inget undantag. Så därför är det inte så konstigt att ju fattigare du är, desto ”fulare” klär du dig. Och sen kommer överklassen och klagar på att du ser ”billig” ut!!! När jag gick i mellanstadiet och det här med utseende för oss tjejer började bli blodigt allvar, så minns jag att i min klass så var det de populära medeklasstjejerna barnen som gick runt o var snygga o smala och vi andra som kom från enklare hem eller invandrarfamiljer kunde riktigt inte få till det som på reklambilderna i sociala medier.

Rika människor är inte rika för att de själva har kämpat hårt. Det kanske de har gjort iofs, men fattiga människor kämpar också hårt. Och ändå är de fattiga. Så det argumentet håller inte. Därför att i ett segregerat samhälle lönar det sig inte att kämpa hårt. Det enda som löner sig är att råka vara född in i rätt familj. Kapitalismen är därför värdelös, eftersom att det borde löna sig att jobba hårt och DET GÖR DET INTE I KAPITALISMEN och det kommer det ALDRIG göra så länge det finns rika och fattiga människor. Visst kan vi ha lite olika lön och inkomster men kom igen, skillnaderna vi har i detta samhälle går bara inte rättfärdiga, förutom med argumentet att dessa klassklyftor ska finnas för att de rika ska kunna fortsätta vara rika på de fattigas bekostnad.

Alla som verkligen tror på feminismen borde ta avstånd från allt detta och gå över till folkets sida, till de lägre klassernas sida och kämpa för rättvisare samhället där det inte finns rika eller fattiga, utan där det bara finns människor med lika möjligheter. Först DÅ kan man börja ha rätt att klaga på att vissa ”får inte till det” med sex o partner, eller dem ”klär sig fult”. Det är iallafall min åsikt. Eller vadå min åsikt förresten, det ÄR så och alla VET det. Och detta är jag VÄLDIGT trött på!

Mina damer och herrar, om kapitalism och marknadsekonomi funkar så j*vla bra, hur kommer det sig att de flesta människor på jorden är fattiga? Hur kommer det sig att de flesta länder är att fattiga länder? Hur kommer det sig att t.o.m. i de rika länderna så krymper medelklassen och de fattiga blir fler? Hur kommer det sig att det fortfarande finns krig och svält? Ja inte är det pga socialism iallafall, inte när nästan alla länder i världen är helt kapitalistiska och styrs av rika företag och politiker.

Vi måste börja vakna upp nu, och vi måste sluta hoppas på de politiska partierna. Det är dags för en ny slags demokrati där utsatta människor faktiskt har något att säga till om annat än en dag var fjärde år när man GER sin röst till (oftast) en välmående, medelklasspolitiker som bara kommer sitta och driva sina egna medelklassfrågor i riksdagen och tjafsa om skatter och den fria marknaden.

Och det enda sättet att göra detta, mina bröder och systrar, är att vi blir medvetna om detta och att vi startar bra fackföreningar och att vi skapar nya folkrörelser som har föreningar där vi pratar ihop oss om detta. Då kommer överklassen bli livrädd och vår kamp kommer att bli lika svår som den var för folkrörelserna på 1800-talet. Men det är enda vägen. Annars kommer vi att sitta o klaga på utseendehets, dyra kläder och feta matprodukter för evigt. Annars kommer vi alltid känna oss fula och dåliga människor eftersom vi aldrig lyckas gå ner i vikt.


Melissa Wolde-Benocha
T.f. chefredaktör för Till Punkt


Relaterad läsning