Tindertjejerna blir allt tråkigare, enligt tinderkillar

DEJTING. Trodde du nätet var en genväg till att dejta? Då är du inte ensam, det tror många och de fattar liksom aldrig trots att det nästan aldrig funkar. Länge har framförallt killar klagat på Tinder att det helt enkel bara är omöjligt att få tag i en dejt, men vi kan ju inte häller bortse från det faktumet att vissa killar faktiskt får ligga därigenom eller t.o.m. skaffar sig en partner. Men nu har även dessa killar börjat framföra sina klagomål på Tindervärlden, det handlar om tjejerna de dejtar och att dessa killar blir fövånade när de väl träffar en dejt i verkligheten.

Enligt en färsk studie* så upplever många killar frustration och besvikelse, när dejten väl blir av på riktigt. Enligt en kille som heter Emin och är rätt gammal (25+) så blev han helt enkelt besviken på tjejen han träffade första gången, vi kan kalla henne Tyra

– Jag fick bra vibbar av henne för vi chattade ju rätt så länge innan vi sågs, vi pratade även i telefon och vi klickade ganska bra tyckte jag, Jag är ju inte jätteung längre och jag gillar inte att ligga runt utan det vi killar verkligen vill ha är ingen lättlurad tjej utan vi vill ha en bra mor till sina barn, denna tjejen var ju lika gammal som jag

”Jaha Ja okej men varför blev du besviken då? Tyckte du hon va ful?”
(frågar Melissa)

– Nej, absolt inte vi hade visat bilder på varann ju

”Okej men var var det då som inte funkade så bra menar du”

– Hon var bara jättetråkig, alltså jag försökte verkligen hålla igång samtalet och prata om saker men hon var bara så jävla stel och det gick liksom inte, hon vart väldigt tråkig

”Du är inte ensam om detta Emin det är många killar från tinder som säger samma som du i Sverige, vad tror du det beror på.”

– Oj vet inte vad jag ska svara på det eftersom jag inte visste att det var så

Säger Emin

(Eftersom jag är själv tjej så känner jag ibland att detta är lite konstigt. Att man lägger fokuset på killarna o vad dem vill ha och inte bryr sig om tjejerna. Jag har inte haft Tinder men jag ha dejtat en del skulle kunna säga samma sak om killar, särskilt svenska killar som lätt blir väldigt stela o inte vet vad dem ska säga..)

Till slut så fick jag tag på en tjej, hon var 23 och hon sade detta till mig via mej:

”Hej Melissa, asså jag o mina kompisar ser ju inte detta som nått seriöst utan vi gör de för uppmärksamheten om vi har tråkigt. Ibland har man så tråkigt så man går med på en dejt, kanske blir bjuden på saker o så eller så är man bara kåt o behöver snabbt sex”, Säger hon fast hon inte vill ha med sitt namn här. Men lade även till att, ”Man blir ganska så trött på killar efter dem skickar sina dickpicks okej inte alla gör det men tyvärr så blir man rätt kall av de

När jag frågade författaren Saba Gordon som kan en del om detta (och som också hjälpte mig med denna artikel, inte så att hon skriver den åt mig för det gör ju jag just nu men jag fick en del bra källor av henne) så säger hon att detta inte är helt seriöst utan istället för å prata om tråkiga tjejer och frustrerade killar samt att dem flesta tinder användare aldrig får till det, så handlar det om helt andra saker menar Saba Gordon;

– Det handlar ju om mer än killarna är frustrerade och tjejerna är tråkiga. I själva verket ser vi ett dejting system på nätet som är helt riggat för välutbildade människor av båda könen. Internetdejting är medelklassens marknad, vilket innebär att de som redan har belönas med att få mer. Inte bara när det gäller pengar o utbildning, hus och dyra bilar utan också i dejtingens värld på Internet, appar och sociala medier. De brukar ha ganska lätt att få till det o till o med träffa nån via en sån ”ytlig” dejting app. Men de andra människorna från de lägre klasserna verkar det som att algoritmerna som används är riggade för att dessa aldrig ska få napp, istället är det alla dessa ”lågstatus”-folk som ju använder appen mest och genererar mest datortrafik, det är alltså människor från de lägre klasserna som hålls utanför men luras att fortsätta använda och på så vis göra att Tinder grundarna kan leva lyxliv på datortrafiken som dem genererar,

”Jag tycker du låter som en konspirationteorierker nu Saba” (säger Melissa=)))

– Det är jag ju inte eftersom jag säger det värkar o inte det är absolt 110% fakta. Men du har sett matrialet och det är helt sjukt men vi måste fatta att i alla tider har arrangerade former av relationsbyggande alltid bestämts utifrån vad den härskande klassen just nu har för intressen. T.ex. så i vissa kulturer är det flickor som mer eller mindre säljs som sexslavar och barnaföderskor från ung ålder, det är hemskt men vi måste titta på västervärldens egna arrangerade relationskultur vilket idag är Dejting appar på nätet, dessa verkar håller ute alla de lägre klasserna vilket man misstänker starkt när man läser statestiken om ofrivillighet ensamhet som alltså är högst bland de läge klasserna både tjejer o killar gammal som ung.

Men till sist så har Saba också ett o annat o säga om just varför dessa tindertjejerna är så tråkiga enligt t.ex. Emin;

– Ja du Emin var väl bosnier eller turk kanske alban men anyhow, klart han tycker svenska medelklasstjejer är tråkiga???? Vem tycker inte det hahah Nämen ärligt, alla mina medelklass killkompisar säger ju samma sak, dem klarar inte av sina egna trista tjejer utan vill ha alla oss andra istället =)))

Melissa Wolde-Benocha
T.f. chefredaktör för Till Punkt


*Det är jag som har gjort denna studien tillsammans med min författar kollega Saba Gordon och vi ska ge ut den som en bok snart, PS


Relaterad läsningFler artiklar i nyhetsflödet:

GBG Burek Contest har börjat!

MAT. Nu är jag hemma hos Sebbe vi ska köra en burek kontext som vi har planerat ett tag! Saba är också med men på distans från Lilla Pakestan pga coronan. Iallfall så kör ja o Sebbecito på samma plåt men vi gör var Sin burek me olika fyllning,…

Läs hela artikeln

Frihetsnytt 2021-04-16

FRIHETSNYTT. När coronalättnader genomförs ökar också trycket på individens egen känsla för medborgerligt ansvar och fosterländsk plikt. Samtidigt kan svenska kärnfamiljer äntligen se fram emot vårvärme.

Läs hela artikeln

Saba Gordon: ”Manliga lärare är livrädda”

SKOLA. På senare år har undersökning efter undersökning visat att svenska lärare ”överdokumenterar” sin vardag av rädsla för att de skulle kunna bli anmälda över någon incident med elever. Rädslan är befogad – Skolinspektionen har mottagit mer än tiofaldigt så många anmälningar om lärares lämplighet jämfört med något decennium…

Läs hela artikeln

Förlikning på gång? Förra chefredaktören i hemliga samtal med förlaget

KULTUR. Den tidigare chefredaktören tillika ansvarig utgivare för Till Punkt, Karl Ljunggren, har tillsammans med sina efterträdare Melissa Wolde-Benocha och Saba Gordon, kommit överens om en ”förlikning”. Enligt nya tillförordnade chefredaktören Melissa Wolde-Benocha handlar det om något som båda parter har intresse av. Det var Karl Ljunggren själv som…

Läs hela artikeln

Putin är en diktator och ryska folket lider! (Obs – ironi)

DEBATT. Rysslands president Vladimir Putin är en diktator, och han har förtryckt sitt folk under 20 års tid. Men mot Putin, hans säkerhetstjänst och lojala oligarker, står en ung generation ryssar som är trötta på diktaturen. Allt oftare ger de sig till känna i demonstrationer, flashmobs och hashtags för…

Läs hela artikeln

Kalmar – död stad, men vad gör de unga?

DEBATT. Coronan har slagit hårt mot ekonomin och det sociala livet i svenska storstäder, men det är inget jämfört med hur vissa mindre städer påverkats. I Kalmar, Smålands oomstridda kulturhuvudstad, har Länsmuseet stängt liksom en rad andra kulturinstitutioner och mötesplatser. Biblioteksbyggnaden är numera vaccineringscentral, och själva biblioteket har fått…

Läs hela artikeln

Armenisk påsk: en resumé

ARMENIEN. Påsken kan vara den viktigaste högtiden i det kristna landet Armenien. Även i Jerevan – denna kosmopolitiska huvudstad där sekulärt och religiöst samexisterar – märks påskfirandet i varje gathörn. Staden smyckas ut i kristna kors och påskhälsningar, men framförallt är det hoppet och glädjen hos människorna som låter…

Läs hela artikeln

Södra Sverige blomstrar – under vatten

NATUR. När solen blir starkare och dagarna blir längre väcks naturen sakta till liv, inte bara på torra land utan också i vattnet. I södra Sverige fylls nu allehanda vattendrag av nya skott från stor näckmossa (latin: Fontinalis antipyretica). Denna undervattensmossa är en av Sveriges tåligaste mossor och återfinns…

Läs hela artikeln

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.