Sebbes tips: ”Så blir du tagen på allvar”

LIVSSTIL/HÄLSA. Att bli tagen på allvar är ju en dröm för många av oss. Ibland känner vi till och med att vi faktiskt inte blir tagna på allvar så mycket som vill vi. Detta har engagerat DJ:n ”Sebbecito” aka Marko S. XL eller ba Sebbe. Det här tycker då Sebbe att folk ska ta sig en funderar över.

”Gör det inte onödigt svårt för andra att ta dig på allvar”

– Alla ska kunna vara sig själva såklart, säger han.

Säger Cebbe o tillägger dock:

– Man ska ju inte behöva förändra sig själv för att bli tagen på allvar, men man bör ju heller inte försvåra för andra att ta dig på allvar; med andra ord – gör det inte svårare för dina medmänniskor att ta Dig på allvar, om du nu inte vill det!

”Ibland kan man vilja att inte bli tagen på allvar”

Det finns ju faktiskt tillfellen där de inte är bra för dig att du blir tagen på alltelesför stort allvar, säger Sebbe å tillägger:

– Det kan ju va så att du ska hålla tal på ett brölopp, Då vill du väl att folk ska ha lite kul änna. Så då kan man ju utan vidare bjuda man på sig själv man bjuder på sig själv och gör sig Lite töntig så dem får skratta lite åt en men dem fattar ju att du vet att dem vet att du vet att Osv.

”Värdesätter vardagens pajasar”

– Så det kan t. ex finnas många som är lite pajas till vardags o dessa människor tar vi på allvar ofta, även fast vi ofta skrattar eller lyser upp när vi ser dem I själva verket så är dessa ”pajasar” folk som vi värdesätter högt å vill vi att dem ska må bra, avslutar Sebbe sitt tips med..:

– Jag är nog själv en sån pajas hehehe …

Melissa Wolde-Benocha
t.f. chefredaktör för Till Punkt


Relaterad läsning


Fler artiklar från nyhetsflödet:

GBG Burek Contest har börjat!

MAT. Nu är jag hemma hos Sebbe vi ska köra en burek kontext som vi har planerat ett tag! Saba är också med men på distans från Lilla Pakestan pga coronan. Iallfall så kör ja o Sebbecito på samma plåt men…

Läs hela artikeln

Frihetsnytt 2021-04-16

FRIHETSNYTT. När coronalättnader genomförs ökar också trycket på individens egen känsla för medborgerligt ansvar och fosterländsk plikt. Samtidigt kan svenska kärnfamiljer äntligen se fram emot vårvärme.

Läs hela artikeln

Saba Gordon: ”Manliga lärare är livrädda”

SKOLA. På senare år har undersökning efter undersökning visat att svenska lärare ”överdokumenterar” sin vardag av rädsla för att de skulle kunna bli anmälda över någon incident med elever. Rädslan är befogad – Skolinspektionen har mottagit mer än tiofaldigt så många…

Läs hela artikeln

Kalmar – död stad, men vad gör de unga?

DEBATT. Coronan har slagit hårt mot ekonomin och det sociala livet i svenska storstäder, men det är inget jämfört med hur vissa mindre städer påverkats. I Kalmar, Smålands oomstridda kulturhuvudstad, har Länsmuseet stängt liksom en rad andra kulturinstitutioner och mötesplatser. Biblioteksbyggnaden…

Läs hela artikeln

Armenisk påsk: en resumé

ARMENIEN. Påsken kan vara den viktigaste högtiden i det kristna landet Armenien. Även i Jerevan – denna kosmopolitiska huvudstad där sekulärt och religiöst samexisterar – märks påskfirandet i varje gathörn. Staden smyckas ut i kristna kors och påskhälsningar, men framförallt är…

Läs hela artikeln

Södra Sverige blomstrar – under vatten

NATUR. När solen blir starkare och dagarna blir längre väcks naturen sakta till liv, inte bara på torra land utan också i vattnet. I södra Sverige fylls nu allehanda vattendrag av nya skott från stor näckmossa (latin: Fontinalis antipyretica). Denna undervattensmossa…

Läs hela artikeln

Många paddor i livsfara – så kan du hjälpa dem

NATUR. Med vårens ankomst börjar parningssäsongen för den vanliga paddan (latinskt artnamn: Bufo bufo), och därmed också kanske den farligaste tiden på året. För även om paddorna delar de starka och berusande vårkänslorna med oss, är detta också en tid förenad…

Läs hela artikeln

En författares padd-krönika

NATUR. Våren är något de flesta av oss förknippar med liv, hopp, lust och längtan. Och vi är inte den enda djurarten som får dessa känslor. Även de växelvarma invånarna i vårt land vaknar till liv nu, däribland Sveriges alla groddjur.…

Läs hela artikeln

Minnen från Ukraina: Afterwork i Kiev

UKRAINA. Det börjar redan bli länge sedan – tiden då jag bodde och arbetade i Kiev. Det var precis innan massiva sociala oroligheter bröt ut i landet med Kiev som epicentrum. Det var innan någon ens kunnat föreställa sig att i…

Läs hela artikeln

Orten ÄR utsatt – men av vem, och för vad?

GÖTEBORG. Klockan närmar sig halv tio på kvällen, och vid Selma Lagerlöfs torg i Hisings Backa håller Hemköp öppet i drygt en halvtimme till. Mörkret har lagt sig och ute på torget – i folkmun förkortat till ”Selma” – drar mörkklädda…

Läs hela artikeln

Påskens budskap glasklart i Biskopsgården

INRIKES. Den ikoniska betongkyrkan på Länsmanstorget i Biskopsgården har dekorerats med banderoller inför påskhelgen. Denna för troende kristna så viktiga högtid var en gång i tiden den största i Sverige, innan julen sedan tog över den platsen. Banderollen med de stora…

Läs hela artikeln

CORONA-boken som alla bör läsa!

FRIHETSNYTT. Missa inte vårt superaktuella boksläpp lagom till påsk! Spänningsromanen Språkvetaren som lärde sig skära i lungor skär rakt igenom Sveriges sociala anatomi – så håll andan: Den världskände språkvetaren Johan Dovland lever ett stillsamt liv ute i skärgården. Efter åratal…

Läs hela artikeln