CORONA-boken som alla bör läsa!

FRIHETSNYTT. Missa inte vårt superaktuella boksläpp lagom till påsk! Spänningsromanen Språkvetaren som lärde sig skära i lungor skär rakt igenom Sveriges sociala anatomi – så håll andan:

Den världskände språkvetaren Johan Dovland lever ett stillsamt liv ute i skärgården. Efter åratal i den akademiska hetluften njuter han nu i fulla drag av pensionärstillvaron. Men när hans gamla universitetspolare, statsöverläkaren Andreas Lagrell ringer honom en februaridag i 2020 omkullkastas allt: Världen står inför en dödlig pandemi och Johan ombeds nu göra vad ingen kvalificerad medicinutövare skulle kunna acceptera. För man ställer väl upp för gamla vänner?

Snart befinner han sig mitt i en maktkamp mellan den hänsynslöse Lagrell och landets statsminister, en maktkamp som kommer få Sverige att skaka i sina grundvalar. Språkvetaren som lärde sig skära i lungor är en roman om lojalitetens gränser, om den banala ondskan, och om vår tids hjältar – de vårdanställda.

Enligt bokens författare Johannes Mandelbrot är det en fråga om liv och död:

– Det här är mitt sätt att ta ansvar, det är mitt sätt att bidra till livet, säger Mandelbrot.

Reaktionerna från kritikervärlden har inte låtit vänta på sig. Tvärtom är man redan eld och lågor över denna fiktiva, men alltjämt högaktuella skildring av ett mycket svårt skede i mänsklighetens historia:

”Mandelbrot är vår tids Hannah Arendt.” – DJ ‘Sebbecito’

”Ett sublimt mästerverk som får dig att kippa efter andan likt en covidpatient!” – Dorothy Askerhaus

”Den här måste ligga på påskbordet i år – på coronaavstånd såklart!” – Saba Gordon


Relaterad läsning


Mer på Till Punkt