Europadagen – en milstolpe i historien

EUROPA. Idag för många år sen så slutade Andra värlskriget de var demokratins seger över Diktatur och deta firar vi än idag med Europa dagen, som ska påminna oss om demokratins världe och vilka som har behövt kämpa för att vi ska kunna ta den nästan för given.

Som sagt så tar vi många av oss den nästan för given och är inte det egentligen i sig en Europeisk skandal? Jag menar tänk på alla som har kämpat blött och dött för vår demokrati! Istället så säger de att vi ska ha mindre invandring och skärpta straff regler men idag på denna Europa Dag så är det högt i tid att påminna alla om att vi faktiskt också behöver skärpa Demokratin!

Det är en europeisk Skandal att vi ens tar våra demokratiska rätter för givna. Och detta bör vi tänka exta mycket på just denna dagen. För annars kommer ju våra barn inte att tänka på de alls. Och våra barnbarn som kommer tänka på det återigen, kanske efter kring o diktatur, Kommer dem fråga sig själva ”varför gjorde inte min mormor farmor, farfar, osv något innan de blev försent? Varför tänkte dem inte på oss; deras framtid?”

Melissa Wolde-Benocha
t.f. chefredaktör för Till Punkt


Relaterad läsning


Mer på Till Punkt