Mobilen ger mig kickar – men tar mitt liv

DEBATT. Överallt så ser man mobiler. De går nästan inte vända sig nånstans länge utan att se en mobil nånstans. ”Ett fantastiskt verktyg” säger dem ju till o med när dem ska kritisera mobiler. Men jag vet ärligt talat inget annat verktyg som MÅSTE användas så ofta av så många SAMTIDIGT!

Men mobilerna går inte bara runt på stan med människor i sina osynliga koppel. De har tydligen valt att också finnas på varenda jävla reklam, skitsamma om denna reklam handlar om just mobiler eller om appar, eller om de handlar om nåt totalt annat som t. ex hem inredning eller bilar. Ändå så ska de finnas en mobil med.

BigTech som tillverkar mobilerna OCH apparna vill tydligen att ALLT ska kopplas upp till deras uppfinningar. Hm, vad kan det bero på? För att samhället tjänar på de? Hade de vart myndigheter och/eller staten som intrudocerat mobilerna till allt och alla överallt, då hade det varit en annan sak. Det hade varit way too creepy då också, eftersom att det hade framstått som Orwells Big brother. Men nu är de inte staten utan de är vinst drivande företag.

Såhär går de ju alltid till när stora inflytelserika grupper ska droga ner befolkningen. De uppfinner en smart drog, i detta fall mobilerna (i tidigare fall socker, nikotin å alkohol). Sen visar de denna uppfinning i reklam så ofta att man snart inte märker av den. Sen kopplas detta i reklamen till ”en fantastiskt känsla”. Förr i såg man en glad o lycklig kvinna som går runt med en cigg i munnen, nuförtiden ser man en glad o lycklig kvinna, man, unge som tittar på en mobilskärm som om detta vore jackpot för en lifetime.

Till och med PK-media har börjat vakna. Nu finns det dagligen kolumner om föräldrar som har panik för att deras barn har blivit BEROENDE. Nej, dem har dock inte blivit beroende. Dem har GJORTS beroende av de vidriga BigTech företagen som numera styr våra liv. Jag önska verkligen att jag aldrig vuxit upp med mobiler utan med gammaldags datorer å lap tops istället. Då kanske mitt liv hade varit annorlunda, nu inser jag dock att jag har varit i mobilens våld i 5-10 timmar per dag sen jag var 10 år gammal. Det är inte okej.

Jag är inte beroende av nåt annat än just mobilen. Jag har såklart testat både alkohol o nikotin och detta har gett mig omedelbara kickar men inget jag absolut bara måste tillbaka till. Mobilen vill jag dock alltid tillbaka till o på grund av detta så slipper jag baksmälla eftersom de hela tiden fylls på me kickar från den.

Jag har min kompis och författaren Saba Gordon att tacka för att jag kan skriva dessa orden på detta sättet. Det var Saba som fick mig att testa att vara lite mer mobil fri. Så nu har hon hjälpt mig att skaffa en säkerhetsdosa för banken sen jag fyllde 18 och jag har nu betalat min första räkning med säkerhetsdosa! Asså detta låter sjukt men det gav mig en sån otrolig frihetskänsla.

Att fatta att det går att GÖRA SAKER SJÄLV utan att ha mobilen fick mig att inse vad frihet verkligen är. Frihet är att inte ledas i ett osynligt koppel av sin egen fakking mobil!!!!!

Mobilen ger mig kickar det stämmer. Men är detta vad ett verktyg är till för, att få kickar? Så fort jag har använt den för å betala räkningar eller kolla spårvagnen eller swisha, så har de redan dykt upp 10 nya likes från insta, 5 nya meddelanden på snap å 15 meningslösa notiser från fb. Så måste man kolla dom å fastnar på apparna en efter en, först efter kanske 30 minuter är man färdig och under dem 30 minuterna har man gått runt planlöst me sin mobil på gatan som en fakking pundare.

Och sen så testar jag att göra en enda liten grej SJÄLV, utan att vara i mobilens koppel Jag betalar en räkning med säkerhetsdosa. DET är ett bra verktyg. Ett bra verktyg ska inte ständigt komma me dumma o meningslösa förslag på kickar som stjäl 30 minuter åt gången av ditt liv, 5-15 timmar om dagen, flera årtionden av ditt totala liv.

Droger ger och tar. Precis som alla andra droger så GER den snabba kickar – och TAR ditt liv! En ganska dålig deal skulle jag säga, och det är DU som är losern.

NEJ JAG SÄGER DET RAKT UT, JAG HATAR MOBILERNAS MAKT ÖVER OSS OCH NU HAR JAG FÅTT NOG!!! DET BORDE DU OCKSÅ FÅ!!!

Melissa Wolde-Benocha
t.f. chefredaktör för Till Punkt


Relaterad läsning


Mer på Till Punkt