Delta som testpublik i filmvisning – och vinn en unik bok!

FILM. Nu närmar sig premiären för den animerade filmen Bläckfisk-Benny och manetflickorna, som vårt lilla förlag har ställt upp som distributör för. Men innan filmen har premiär kommer den att visas för en begränsad skara i feedforward- och marketingsyfte. I samband med detta slumpar vi ut Göteborgsförfattaren Saba Gordons skakande och groundbreakande uppväxtskildring Flickan som rann ut i sanden!

Men vi tar det från början, okej?

Långt innan Saba Gordon romandebuterade, skrev hon följande rader 2015:

”Varje gång Benny såg sig själv i spegeln såg han bara ett stycke ruttnande kött med två uttryckslösa ögon som stirrade tillbaka på honom. Därför undvek han speglar, och hemma i badrummet släckte han alltid lampan om den var tänd när han skulle gå in.”

Det blev inledningen på en längre novell, nästan en kortroman (med samma titel som den rykande aktuella filmen), som till sin tematik och sina psykologiska perspektiv blickade fram mot de mognare verk som sedermera skulle bli utgivna på förlaget Till Punkt av romanförfattaren Saba Gordon.

Den manliga sexualiserande blicken, den förtryckande blicken, har i Saba Gordons författarskap fått en utmanare: en den granskande, vardagsrealistiska författarens blick, som blickar tillbaka in i ögonen på de där vidriga männen som förgriper sig på småtjejer, männen som våldtar för att de vill utöva makt, för att de vill förstöra liv.

Okej, hänger ni med så långt?

Nu har berättelsen om Benny blivit film, regisserad av Sebastian Wiberg – den svenska oberoende filmregissören och filmproducenten som nått ut till konstnärligt sinnade filmälskare över hela världen med sin långfilm Lägsta graden av lycka. Och nu har han gjort film igen, för vet ni vad? Han ficka läsa Saba Gordons novell om Bläckfisk-Benny och sedan producerades den som animerad film! Hur coolt är inte det?

Med sin naiva och brutala stil är nyproducerade Bläckfisk-Benny och manetflickorna en såväl chockerande som tankeväckande film.

Som distributör till animerade filmen Bläckfisk-Benny och manetflickorna, en annorlunda berättelse om sexuella övergrepp på barn, vill vi nu från Till Punkts sida utlysa en digital testscreening av filmen för en utvald skara. Om du vill se filmen kan du dessutom kanske räkna med att få ett signerat exemplar av Saba Gordons legendariska uppväxtskildring Flickan som rann ut i sanden helt gratis, direkt skickad till din brevlåda!

Det vi kommer fråga dig om är din filmupplevelse och hur du tror att filmen kan passa in i ett samhälle som har ett stort behov av att prata ut om sexuella övergrepp – i synnerhet sexuella övergrepp på barn. Om hur du tror att vi kan bryta tystnadens kultur kring något som alla vet pågår, men som de allra flesta blundar för.

Vi kommer att lotta ut 10 exemplar av Flickan som rann ut i sanden till de som ställer upp!

Om du vill se filmen innan premiär, om du vill berätta om din upplevelse och hur du tror att den kan förändra samhällsdebatten, då skickar du bara ett mejl till vår public relations coordinator Johannes Mandelbrot på joh.mandelbrot@protonmail.com, där du skriver ”Testpublik” i rubriken så kommer ett digitalt formulär att skickas till den adress, från vilken du skickade din intresseförfrågan! Om du är intresserad av ett signerat exemplar av Saba Gordons bok anger du även ditt namn och adress i mejlet.

Lavinia Revals