Våra böcker


Skönlitteratur

Skuggan av en lillasyster
av Saba Gordon
Roman, 159 sidor. Pocket, 2020.

Det är kris i Sverige. En storebror och en lillasyster delar säng under svåra hemförhållanden. Men vad händer där i mörkret? Hur påverkar det syskonens fortsatta liv?

Det här är ett skoldrama om syskonskap, övergrepp och en svikande vuxenvärld. Eller ett riksdrama om ett väldigt polariserat Sverige. I Mölnbro riskerar inbördeskrig att bryta ut mellan nya och gamla svenskar, och småländska Högsby tar emot allt fler ensamkommande flyktingbarn – som vissa säger ser vuxna ut. Missnöjet är utbrett, men mitt i allt detta är det få som vet att en mäktig, pedofilfrämjande lobby tagit sig in i maktens korridorer.

Köp boken här! (vidare till Bokus)


Ensamkommande bläckfiskbarn
av Saba Gordon
Noveller, 271 sidor. Pocket, 2020.

Hur blir en ”incel” till? Varför tycker en smygrasistisk lärare så mycket om en av sina somaliska högstadietjejer? Och sist men inte minst – vilka är de ensamkommande bläckfiskbarnen, och varför väcker de så starka känslor i Sverige?

Saba Gordons noveller handlar om bl.a. ofrivillig ensamhet, sexuella övergrepp och rasism. Dessa unika berättelser navigerar sig fram mellan saga, satir och socialt reportage. Ibland lekfullt, ibland allvarsamt, ofta provokativt och utmanande.

Köp boken här! (vidare till Bokus)


Flickan som rann ut i sanden av Saba GordonFlickan som rann ut i sanden
av Saba Gordon
Roman, 217 sidor. Pocket, 2019.

Selma växer upp i Göteborg på 2010-talet, och hennes liv är så långt ifrån normalt det kan bli. Denna uppväxtskildring om övergrepp, ensamhet och mobbning tar med dig på en dramatisk resa som överträffar dina vildaste föreställningar om exakt hur komplicerad barndomen kan vara. Och vad som krävs för att överleva den.

Man kan läsa boken som en kampskrift för introverta, osäkra och osynliga barn som ges alltför lite uppmärksamhet, såväl i klassrummen som i barn- och ungdomslitteraturen. De barn som ofta är de allra mest utsatta.

Köp boken här! (vidare till Bokus)


Fjortisjägaren av Saba GordonFjortisjägaren
av Saba Gordon
Roman, 178 sidor. Pocket, 2018.

Henrik lever ett kringflackande liv som lärarvikarie i Malmös utkanter. Utan vare sig utbildning, fast arbete eller egen bostad kämpar han dagligen med sin oförmåga att bli vuxen på riktigt. För Henrik bär på en mörk hemlighet. Han tänder på unga tjejer. Riktigt unga.

Följ med in i huvudet på en människa som tror sig ha full kontroll, som rentav tycker sig ta ansvar, men som utan att inse det dras ner i en kaotisk 30-årskris kantad av tonårsintriger, uppdämda sexuella behov och en ofattbar brist på vuxet ansvar. Det är så här en förövare blir till.

Köp boken här! (vidare till Bokus)


Hjälplinjen av Saba GordonHjälplinjen
av Saba Gordon
Dramatik, 21 minuter / 18 sidor.
E-bok (Epub), 2016/2020
(till Bokus)

En ung lärare plågas av känslor för en elev, och kontaktar en hjälplinje för oönskade sexuella tankar. Det leder till långa samtal genom tid och rum, men också till ofrånkomliga frågor. Vad är egentligen ett övergrepp? Och kommer ett övergrepp att inträffa? Den här berättelsen utspelar sig i dagens Sverige, och bärs fram av tre röster: en lärare, en elev och någon som lyssnar. Tre röster som bryter tystnaden.

Ladda ner ljudbok här! (Gratis nerladdning, mp3-format, 29 mb). Inspelnings- och produktionsår: 2016. Uppläsning och gestaltning: Conny Hoberg, Charlie Dib m.fl. Musik, ljudproduktion och ansvarig utgivare: Karl Ljunggren.


Utomjordiska manifestet av Saba GordonDet utomjordiska manifestet
av Saba Gordon
60 sidor. Pocket, 2020.

Det utomjordiska manifestet är en gränsöverskridande science fiction-berättelse om utomjordingar mitt ibland oss. Här avhandlas de sociala problem som existerar på vår jord: från religiös extremism och stormaktspolitik till missförhållanden i skolans värld, sexuella övergrepp, könsdysfori och ofrivillig barnlöshet eller ensamhet. Och det är utomjordingarna som drabbas allra värst.

Köp boken här! (vidare till Bokus)


Mer på Till Punkt