Om Till Punkt

Till Punkt är en konstnärlig tankeverkstad och ett förlag med fokus på tidlösheten i vår samtid.  Förlagets bokutgivning har målsättningen att gå på djupet, bredden och höjden. Oavsett om det är romaner i den psykologiskt realistiska traditionen, receptböcker om maträtterna som splittrar och enar, eller djuplodande, reflekterande reseskildringar, vill förlaget erbjuda ett sortiment av böcker som berikar läsaren såväl på bredden som på djupet – och höjden.

För själva sajtens – den konstnärliga tankeverkstadens – innehåll gäller följande:

1. Om ett inlägg är taggat med INRIKES, då betyder det att någon av våra reportrar skrivit en artikel om något som är aktuellt INOM Sveriges gränser.
2. Om ett inlägg är taggat med UTRIKES (eller namnet på ett land), då betyder det att någon av våra reportrar har skrivit en artikel om något som är aktuellt UTOM Sveriges gränser.
3. Om ett inlägg är taggat med KULTUR, NATUR, RESOR, KONST, RECENSION eller SKOLA – då betyder det att artikeln ifråga handlar om kultur, natur, resor, konst, eller är en recension av ett konstnärligt verk, eller handlar om skolans värld.
4. Om ett inlägg är taggat med DEBATT – då betyder det att artikeln ifråga är en debattartikel, vars innehåll speglar artikelförfattarens egna åsikter, som inte nödvändigtvis behöver överensstämma med redaktionens.
5. Om ett inlägg är taggat med MÖLNBRO – då betyder det att artikeln ifråga handlar om det fiktiva Mölnbro, en imaginär svensk kommun sprungen ur den konstnärliga tankeverkstaden och härdad i dess hetta. Dessa Mölnbro-artiklar kan med fördel betraktas som satiriska, eller som ”trollning på hög nivå”. Men framförallt utgör de en förlängning av det fiktiva Mölnbro, dit handlingen för flera av författaren Saba Gordons böcker, som ges ut på förlaget Till Punkt, är förlagd. MÄRK VÄL, KÄRA LÄSARE: artiklar taggade med MÖLNBRO är alltså en EGEN, FIKTIV artikelserie, helt i sin egen genre, som INTE bör sammanblandas med sajtens övriga innehåll.

Grundare, redaktör och ansvarig utgivare: Karl Ljunggren